Nabídka porubského skateparku se rozšiřuje

23/7 2014

Začátkem července začala druhá etapa rekonstrukce porubského skateparku, díky které bude tento sportovní areál vhodný i pro bikery. Už v září si zde mohou vyzkoušet nové překážky určené pro jízdu na kolech a koloběžkách.

Nabídka porubského skateparku se rozšiřuje

Výstavba bikeparku navazuje na loňskou rekonstrukci skateparku, jež díky novým prvkům vytvořila sportoviště vhodné i pro pořádání mezinárodních závodů. „Chtěli jsme nabídnout vyžití také mladým, kteří dávají přednost bicyklu před skateboardem. Proto jsme se rozhodli rozšířit sportovní areál ještě o bikepark s překážkami určenými speciálně pro jízdu na kolech a koloběžkách,“ uvedl místostarosta Jan Dekický s tím, že díky letošnímu projektu „S chutí do toho, půl už je hotovo!“ vyroste v lokalitě areál, který bude svým pojetím patřit k nejmodernějším v republice. Nový betonový monolit s překážkami bude mít rozměry přibližně 25 na 30 metrů a měl by být vhodný jak pro profesionály, tak pro začínající jezdce.

„S otevřením upraveného areálu počítáme ke konci srpna a už třetí zářijovou sobotu se v něm uskuteční závody, kterými vyvrcholí Moravskoslezská Tour 2014 pořádaná Českou asociací skateboardingu,“ doplnil Jan Dekický.

Nadace OKDKromě sportoviště se úpravy dočká i okolní zeleň. Staré keře a stromy budou nahrazeny novými, travnaté plochy budou obnoveny. Na rekonstrukci areálu přispěla částkou 500 tisíc korun Nadace OKD z programu Sídliště žije, přibližně 2.800 tisíc korun zaplatí městský obvod.