Ve školách se pracuje i o prázdninách

3/7 2014

Žáky na některých školách vystřídali o prázdninách dělníci. Opravy podlah, záchodů a výměna elektroinstalace si vyžádají více než dvaadvacet milionů korun.

Ve školách se pracuje i o prázdninách

„Na území Poruby máme jednatřicet budov základních a mateřských škol postavených v letech 1956 až 1977. K jejich opravám dochází postupně podle technického stavu a finančních prostředků,“ sdělil místostarosta Petr Mihálik.

Prázdninové opravy se týkají sedmi škol. V základní škole na ulici Josefa Valčíka a v Mateřské škole na ulici Slavíkova dojde k opravě sociálních zařízení, v základních školách na ulicích Jana Šoupala, Dětská a Karla Pokorného bude vyměněna elektroinstalace ve školní kuchyni a Základní školu generála Zdeňka Škarvady čeká výměna podlah v tělocvičně. Největší investice si ale vyžádá Základní škola na ulici Ivana Sekaniny, kde se bude vyměňovat elektroinstalace. „Projektová cena přesáhla dvacet milionů korun, zakázku jsme ale nakonec vysoutěžili za necelých sedmnáct milionů korun,“ uvedl místostarosta Petr Mihálik. Ve škole projde proměnou i starý skleník v atriu, který se změní v moderní relaxační zónu pro děti.