Adventní koncerty přilákaly stovky diváků

17/12 2014

Ačkoli počasí rozhodně nebylo předvánoční, třetí ročník adventních koncertů se vydařil. Vystoupení porubských dětí si na Hlavní třídu přišly poslechnout stovky Porubanů, vrcholem bylo vystoupení dětí ze Základní školy Bulharská s Petrem Kotvaldem.

Adventní koncerty přilákaly stovky diváků

Adventní koncerty se už pomalu stávají tradiční akcí. Letos se uskutečnily už potřetí a opět vzbudily veliký ohlas. „Loňský model, kdy se koncerty konaly po tři dny, se osvědčil, a proto jsme ho letos rádi zopakovali. A protože jsme opět chtěli, aby šlo o výjimečnou událost, přizvali jsme i tentokrát jednu známou osobnost,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Onou známou osobností byl Petr Kotvald, který společně s dětmi ze Základní školy na ulici Bulharská zazpíval své největší hity a vánoční koledy. „Velmi rád zpívám s dětmi. Je to tradice, kterou před Vánocemi dělám už asi třináct let. Mám to tedy vyzkoušené a je to vždy velmi příjemné. Porubské děti byly vynikající a doufám, že se lidem naše vystoupení líbilo,“ řekl Petr Kotvald.

Adventní koncerty ale slouží především k tomu, aby své umění předvedly porubské děti. A ty se opět ukázaly v tom nejlepším světle. Školáci i předškoláci zpívali koledy i další skladby, diváky zaujalo i Tiché zpívání dětí ze Základních škol na ulicích Spartakovců a Aleše Hrdličky, své umění předvedly i umělecké kroužky z Domu dětí a mládeže na ulici Marie Majerové. „Jsem přesvědčena, že představení se všem líbila, a jsem ráda, že koncerty opět zpříjemnily předvánoční atmosféru lidem z Poruby. Je to krásná tradice, která stojí za to, abychom ji udrželi. Těším se na to, co si děti připraví na příští rok,“ poznamenala místostarostka Zuzana Bajgarová.

V době adventních koncertů si lidé mohli nakoupit i na vánočních trzích. V průběhu prvního dne předal městský obvod Poruba dar ve výši dvaceti tisíc korun Základní škole pro sluchově postižené a Mateřské škole pro sluchově postižené na ulici Spartakovců.

Na koncerty poskytlo dotaci v rámci projektu Advent – logo městačas Vánoc statutární město Ostrava.