Angličtinu na Šoupalce opravdu zvládají

20/2 2015

Koncem loňského roku se deset žáků 8. B a 9. A Základní školy na ulici Jana Šoupala zúčastnilo prestižních Cambridgeských zkoušek. V únoru se dozvěděli výsledky, které jsou vynikající.

Angličtinu na Šoupalce opravdu zvládají

Cambridgeské zkoušky tvoří velmi těžký test, jehož výsledky uznávají školy a zaměstnavatelé v celém anglicky mluvícím světě. Každý, kdo v nich chce uspět, musí mít vynikající znalost jazyka. A tu žáci ze Základní školy na ulici Jana Šoupala prokázali. Martin Mrnuštík, Adam Turek, Robin Petr a Jan Kij získali hodnocení A2. Jakub Kaňkovský, Ondřej Majkut, Daniel Strakoš, Lukáš Dostalík, Marek Pščolka a Veronika Slavíková zkoušku složili na úrovni B1, což je vůbec nejvyšší stupeň, který na těchto zkouškách mohli získat.

„Za všechny účastníky zkoušek bych chtěl poděkovat paní učitelce Slabé, která nás  připravovala ve speciálním kroužku. Bez ní bychom zkoušky tak dobře nezvládli,“ uvedl jeden z úspěšných absolventů zkoušky Daniel Strakoš.

Pro žáky je úspěch ve zkoušce velkou motivací do dalšího učení a všem patřičně zvedl i sebevědomí. „Dokázali jsme si, že angličtinu zvládáme velmi dobře a že se v cizině bez problémů domluvíme. Někteří z nás se hlásí na jazykové střední školy a víme, že učivo jsme schopni zvládnout,“ dodal za spolužáky Daniel Strakoš.

Úspěch osmáků a deváťáků byl pro mnohé nečekaný. Paní učitelka Marie Slabá ale překvapená nebyla. „Počítala jsem s tím. Tak šikovné angličtináře jsem ještě neučila a věděla jsem, že uspějí,“ řekla Marie Slabá.