Centra volného času nabízejí řadu akcí

13/2 2015

Tvůrčí dílny, sportovní a kulturní akce, divadelní představení. To je jen stručný výčet toho, co nabízejí dětem i dospělým porubská centra volného času. Na většinu akcí mohou lidé přijít bezplatně.

Centra volného času nabízejí řadu akcí

Městský obvod Poruba provozuje dvě centra volného času, a to na ulicích Vietnamská a Otakara Jeremiáše. Obě nabízejí zábavu za každého počasí a stala se oblíbeným místem, kde Porubané tráví svůj volný čas. „Jsme rádi, že lidé mají o naše akce zájem. Jen v loňském roce od ledna do listopadu navštívilo obě centra více než třiatřicet tisíc lidí a to do statistik nejsou ještě započteni návštěvníci, kteří trávili svůj volný čas jen na zahradách a nepřišli dovnitř,“ uvedla vedoucí odboru péče o občany Jana Glogarová.

Centra volného času jsou otevřená denně s výjimkou Velikonoc, Vánoc, Silvestra a Nového roku. A akce pro veřejnost nabízí každý týden. „Připravujeme vždy buď tvůrčí dílnu, nebo nějakou sportovní akci. Zájemci si tak mohou vyzkoušet nejrůznější výtvarné techniky nebo se utkat ve stolním tenise, billiardu, stolním fotbale, šipkách či ruských kuželkách. Jednou měsíčně připravujeme divadelní představení, děti mohou navštívit karneval, mikulášskou nadílku, diskotéky či setkání s klauny,“ popsala akce Jana Glogarová. V Centru volného času na Vietnamské ulici je k dispozici i dětský koutek.

Ale děti i dospělí se mohou přijít pobavit, i když se žádná oficiální akce nekoná. Využít nabídky kluboven i venkovních zahrad můžou každodenně. A ve velkém to i dělají. Například zahrada v centru na ulici Otakara Jeremiáše nabízí posezení s grilem, minigolf a venkovní posilovnu. Na Vietnamské ulici je zase v dispozici několik hřišť, cyklokrosová dráha, ruské kuželky, dětský koutek s pískovištěm, prolézačkou, houpadly, kolotočem, lezeckou stěnou a posilovnou v přírodě.

„Vedle zájemců z řad veřejnosti využívají naše prostory i nejrůznější kluby. Například členové české asociace Sport pro všechny, členové hádankářského kroužku „Ostraváci“, členové Klubu parkinsoniků i Rosky, divadelní spolek Jitřenka nebo Právo pro život. Cvičení pro maminky s dětmi vede Baby club Kenny,“ dodala Jana Glogarová.

Bližší informace o programu center najdou lidé na webových stránkách www.naseporuba.cz či na facebookovém profilu www.facebook.com/cvc1541.


Nejbližší akce v Centru volného času na Vietnamské ulici

 

Provozní doba center

Centrum volného času, Vietnamská 1541/3; tel. č. 596 966 661 pondělí–neděle  9:00–19:30
Centrum volného času, O. Jeremiáše 1985/34; tel. č. 596 953 072 pondělí–neděle  9:30–18:30