Nová fotografická výstava v radniční galerii

13/2 2015

Výstavu fotografických prací studentů Střední školy služeb a podnikání vystřídá v pondělí 16. února v Galerii na schodech porubské radnice expozice snímků, jejichž autory je mladý pár Dominika Lednická a Tomáš Nevrlý.

Nová fotografická výstava v radniční galerii

Dominika Lednická pořizuje obrázky zejména digitálním fotoaparátem. „Rukama mi prošlo několik analogových a kompaktních digitálních fotoaparátů, ale až s koupí první digitální zrcadlovky jsem se fotografování začala věnovat intenzivněji. Stále se učím a snažím se zdokonalovat. Fotografuji většinou digitálně, ale ráda se vracím i ke klasice,“ uvedla Dominka Lednická. Na rozdíl od své partnerky Tomáš Nevrlý nedá dopustit na analogový fotopřístroj. „Zcela jsem propadl klasické fotografii. Před lety jsem si koupil v bazaru Zenit a od té doby fotografuji. Digitál mě neoslovil, proto pořizuji snímky výhradně na film,“ sdělil fotograf.

Výstava s názvem Double fantasy představí portrétní fotografie, zátiší, dokumentární snímky či architekturu a bude k vidění do 19. března v Galerii na schodech porubské radnice každý všední den od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do 17:00 hodin.