Cyklisté změří síly v maratonu

23/4 2015

Jednou z akcí, která každoročně otevírá cyklistickou sezonu je Porubajk MTB maraton. Letošní osmý ročník se uskuteční v sobotu 25. dubna a start už tradičně bude na Hlavní třídě. O den dříve si na své přijdou i in-line bruslaři.

Cyklisté změří síly v maratonu

Závod povede i porubským lesoparkem. Foto: Jiří Birke

Porubajk MTB maraton patří k nejmasovějším sportovním akcím na území městského obvodu. Letos vyrazí cyklisté z Hlavní třídy na různě dlouhé trati už poosmé. A závod si mohou užít celé rodiny. „Pro děti je připraven desetikilometrový okruh, starší závodníci mohou volit z osmatřiceti nebo osmašedesáti kilometrů dlouhé trati. Nezapomněli jsme ani na rodiny s dětmi, kterým je určen tříkilometrový závod,“ uvedl organizátor akce Libor Hrdina.

Hlavní závody vedou po osvědčených tratích, které pravidelní účastníci velmi dobře znají. Nejdelší trať zavede závodníky do porubského lesoparku, přes Skalku, Hýlov a Kyjovice až k Jakubčovicím, odkud se jezdci budou vracet přes Podvihov a Pustou Polom do Poruby. „Cíl závodu je stejně jako každý rok v areálu Vysoké školy báňské,“ poznamenal Hrdina.

Zájemci o účast v soutěži se mohou přihlásit při prezenci 24. dubna od 16:00 do 20:00 hodin a 25. dubna od 7:00 do 9:30 hodin u startu. Na webových stránkách www.porubajk.cz najdou veškeré informace o startovném či povinné výbavě.

Letošní Porubajk MTB marathon se koná pod záštitou starosty městského obvodu Poruba Petra Mihálika a rektora VŠB-TU Ostrava Ivo Vondráka.