Házenkářky Poruby navštívily radnici

3/9 2015

Před začátkem nové sezony navštívily radnici házenkářky Sokola Poruba. Starosta Petr Mihálik jim poděkoval za reprezentaci obvodu a popřál jim hodně štěstí do nové sezony.

Házenkářky Poruby navštívily radnici

Házenkářky Sokola Poruba navštívily porubskou radnici. Foto: ÚMOb Poruba

Porubská ženská házená je poslední roky pojmem. Oddíl patří k nejúspěšnějším sportovním kolektivům v Ostravě a jen v minulé sezoně získal hned dvě medaile, stříbro v české nejvyšší soutěži a bronz v československé interlize. Podobnými úspěchy se může pochlubit málokterý tým. Nová sezona začíná děvčatům už v sobotu 5. září a ve čtvrtek 3. září navštívila porubskou radnici.

Starosta Petr Mihálik družstvu poděkoval za vynikající reprezentaci obvodu a popřál jim hodně štěstí do nové sezony. „Jsem rád, že jsme mohli přivítat tak úspěšné sportovkyně. Všude tam, kde házenkářky hrají, dělají publicitu nejenom sobě, ale i našemu obvodu. A to nejenom v Česku, ale i na Slovensku, kde hrají interligu, či v Evropě, kde nás úspěšně reprezentovaly a v letošní sezoně budou opět reprezentovat ve Vyzývacím poháru. Přeji jim, aby byly minimálně stejně úspěšné jako v minulé sezoně,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Poruba bohužel nemá halu, ve které by se špičková házená dala hrát. Tým má tak svůj domov v hale Sareza na Hrušovské ulici v Přívozu. Ale ani to by Porubanům nemělo bránit, aby děvčata chodili pravidelně povzbuzovat. První šanci mají v sobotu 5. září. Od 18:00 hodin družstvo přivítá v úvodním kole interligy Prešov. Přijďte se podívat, děvčata si vaši podporu zaslouží.