Primátor představí občanům projekt rozšíření VTP

27/10 2015

Primátor města Ostravy Tomáš Macura zve občany na veřejnou debatu o plánovaném rozšíření Vědecko-technologického parku (VTP) v Ostravě-Porubě. Setkání se uskuteční v úterý 3. listopadu od 17 hodin v Domově Slunečnice Ostrava. Cílem debaty je představit projekt rozšíření VTP a zodpovědět dotazy občanů k tomuto tématu.

Primátor představí občanům projekt rozšíření VTP

Ilustrační foto: Jiří Birke

„V souvislosti s rozšířením VTP se v minulých týdnech objevila spousta nepravdivých informací, například, že kvůli zmíněnému projektu se vykácí lesopark v Porubě, bude zbourána Myslivna nebo dojde k enormnímu nárůstu dopravy v lokalitě. Nic z toho není pravda a na setkání s občany celý záměr vysvětlím," řekl primátor Ostravy Tomáš Macura.

Projekt rozšíření VTP se připravuje od roku 2008 a jeho cílem je vytvořit v Ostravě podmínky, které budou splňovat nároky významných společností typu Google nebo Intel.

„Rozšíření VTP je přesně to, co Ostrava potřebuje. Díky tomuto projektu vznikne až 2 tisíce nových pracovních míst, a to v oborech založených na moderních technologiích, které nijak nezatěžují životní prostředí. Projekt současně přispěje k dalšímu rozvoji vysokého školství v Ostravě. To vše může pomoci zvrátit negativní trend vylidňování našeho města a zabránit odchodu lidí, velice často mladých a vzdělaných, kteří si zde v současné době neumějí představit svou budoucnost," dodal Tomáš Macura.

Veřejné debaty se kromě primátora Ostravy zúčastní také vedoucí odborů magistrátu města a projektant stavby. K rozšíření VTP primátor Ostravy dále vystoupí ve čtvrtek 26. listopadu na zasedání porubského zastupitelstva.