Kuzma naučí děti starat se o své psy

24/3 2016

Ostravští policisté zahájí osmý ročník oblíbeného speciálního kurzu pro děti, mládež a jejich čtyřnohé kamarády s názvem KUZMA. Pod tímto jménem se skrývá jednoduchá a všeříkající zkratka – kurz zodpovědného majitele městského psa.

Kuzma naučí děti starat se o své psy

Ilustrační foto: Policie ČR

Zájemci, kteří chtějí ze svého gaučového psíka udělat vycvičené a poslušné zvíře, se mohou přihlásit do jednoho ze dvou kurzů. První je připraven na období od 20. dubna do 29. června a druhý od 14. září do 16. listopadu.

„Kurz vedou zkušení policejní psovodi. Cílem je naučit děti, jak správně psa vycvičit. Předají jim základní rady a informace, jak se vyhnout konfliktům a vytvořit se svým psem sehraný tým,“ uvedla Kateřina Špoková z krajského ředitelství Policie ČR.

Kurz je určen pro mladé psovody ve věku 12 až 18 let. Scházet se budou každou středu od 15:30 hodin v policejním areálu v Ostravě-Hulvákách (vedle bývalých Benátek) a své psy naučí základním povelům a správnému chování. „Nováčkům budou vedle policejních psovodů k dispozici i asistenti, což jsou úspěšní absolventi minulých kurzů. Závěrem pak všechny čeká přezkoušení a předání osvědčení,“ dodala Kateřina Špoková.

Kurz je zdarma a zájemci se mohou hlásit na webových stránkách www.policie.cz/t, v sekci akce a projekty. Termín uzávěrek přihlášek je 8. dubna.