Letní kino v letošním roce nabídne šest filmů

20/5 2016

Hned šest filmů nabídne letošní letní kino a filmy, které se budou promítat, i letos vyberou Porubané. Úspěšná akce má připravené i další novinky.

Letní kino v letošním roce nabídne šest filmů

Loni navštívily večerní promítání tisíce diváků. Foto: Jiří Birke

V loňském roce se po dlouhých letech letní kino vrátilo do Poruby a zájem diváků ukázal, že o tento druh zábavy je obrovský zájem. Proto městský obvod připravil promítání i na letošní léto. A diváky čeká několik novinek.

„Tou největší je, že jsme rozšířili počet projekcí. Loni jsme promítali čtyři filmy, letos jich bude šest. Chtěli jsme kino dostat i do dalších lokalit a dva z filmů diváci uvidí na osmém obvodu v areálu Základní školy Ivana Sekaniny. Ve spolupráci s firmou, která nám promítání zajišťuje, se podařilo zajistit i podstatně větší plátno, takže filmový zážitek by měl být intenzivnější. Navíc poslední dvě projekce bychom chtěli udělat pro rodiny, takže připravujeme i filmový předprogram pro děti,“ uvedla místostarostka Zuzana Bajgarová.

Vstup bude i letos zdarma a pro diváky opět bude připraveno občerstvení. První film je připraven na 22. června. „Co budeme promítat záleží na samotných lidech. Na Facebooku a internetových stránkách Poruby najdou výběr třiceti filmů a mohou o nich hlasovat. Šest nejúspěšnějších promítneme,“ poznamenala místostarostka.

Už v předcházejících měsících mohli lidé na Facebooku nechávat vzkazy, které filmy by chtěli vidět. „Ty, které se objevovaly nejčastěji a jsou i v nabídce distributora, jsme do hlasování zařadili. Věříme, že letní kino návštěvníky opět pobaví a stejně jako loni se na filmy přijde podívat několik tisíc návštěvníků,“ dodala Zuzana Bajgarová.

Hlasovat mohou lidé na webových stránkách poruba.ostrava.cz a na facebookovém profilu městského obvodu Poruba www.facebook.com/moporuba. Uzávěrka hlasování je 10. června.

Promítání letního kina podpořilo dotací statutární město Ostrava.