Nejstarší Poruban oslavil 102. narozeniny

27/5 2016

Josef Ernest oslavil 27. května neuvěřitelné 102. narozeniny. K nádhernému životnímu jubileu mu za městský obvod přišli blahopřát starosta Petr Mihálik a místostarostka Dagmar Válková.

Nejstarší Poruban oslavil 102. narozeniny

Za městský obvod panu Ernestovi popřáli hodně zdraví, štěstí i spokojenosti starosta Petr Mihálik a místostarostka Dagmar Válková. Foto: ÚMOb Poruba

Pan Ernest se narodil v Hranicích na Moravě, ale v Porubě už žije šedesát let. „Do Ostravy jsem přišel za prací a jsem tady rád,“ říká vitální senior, kterému by nikdo tolik let nehádal.

Dnes bydlí se svou dcerou a zetěm. „Jsem tady spokojený. Rád sleduji televizi, hlavně sportovní přenosy, třeba závody formule 1. A nemohl jsem si nechat ujít ani mistrovství světa v hokeji. Sledoval jsem všechny zápasy a pak jsem svému příteli z Kanady blahopřál k vítězství přes Skype,“ pochlubil se Josef Ernest.

Kromě sportu se baví i luštěním křížovek. „Ale dcera se zetěm mi nosí samé lehké,“ usmívá se jubilant. A když je hezky, chodívá na procházky. „Teď už jenom s doprovodem. A občas si zetěm zajdeme ven na pivo,“ dodává oslavenec.

A jaký je jeho recept na dlouhověkost? „Zachovávám pravidelný denní režim. Každý den vstávám přesně o půl sedmé, nekouřím a piju s mírou. A dbám na své zdraví,“ uvádí Josef Ernest.