Folklor zněl Hlavní třídou

19/8 2016

Devatenáctý ročník mezinárodního festivalu Folklor bez hranic hostila jeden den i Poruba. Divákům na Hlavní třídě se představily soubory z Česka, Slovenska, Polska, Itálie a Indonésie, které se stejně jako v minulosti dočkaly nadšeného přijetí.

Folklor zněl Hlavní třídou

Folklor bez hranic hostí Poruba už 19 let. Foto: Jiří Birke

Dopoledne soubory zavítaly do domova pro seniory Slunečnice, odpoledne průvod souborů vyšel z Alšova náměstí ke kruhovému objezdu na Hlavní třídě, kde byl oficiálně zahájen koncert. Vystoupení našich i zahraničních souborů návštěvníky koncertu nadchlo. „Všichni účinkující byli vynikající. Soubor z Bratislavy tady všechny rozhýbal a sicilští zpěváci a tanečníci umějí skvěle navázat kontakt s publikem,“ řekl Lukáš Smutný, který byl na festivalu poprvé. „Příští ročník si určitě nenechám ujít,“ dodal.

Mezi řadou hostů se návštěvníkům festivalu představila i pravá exotika v podobě folklorního seskupení z indonéské Jakarty, které patřilo k nejzajímavějším. Úspěch u diváků však zaznamenal i polský soubor z Lodže, ostravský dětský soubor Krasničanek či Soubor lidových písní a tanců Žerotín ze Strážnice.