Hlavní třída přivítá cyklistický memoriál

17/8 2016

V sobotu 20. srpna se na Hlavní třídě setkají cyklisté na 13. ročníku Memoriálu Jana Veselého, který se jede pod hlavičkou České nadace sportovní reprezentace. Závodit se bude v kategoriích od nejmladších žáků a žákyň až po zkušené jezdce kategorie Elite a U 23, kteří musí zdolat 40 okruhů, tedy celkem 100 km na silničním okruhu. Nebudou chybět ani kategorie open pro veřejnost, která si může na unikátním okruhu zazávodit za symbolický poplatek 50 Kč.

Hlavní třída přivítá cyklistický memoriál

Na Hlavní třídě bude 20. srpna závodit česká cyklistická špička. Foto: Jiří Birke

Už tradičně se bude závodit celé odpoledne ve všech věkových kategoriích, ti nejlepší vyrazí na trať v 19:00 hodin. „Na startu by ani letos neměly chybět nejlepší české týmy, dorazí jezdci z Dukly Praha, TJ Favorit Brno a mnozí další. V kategorii Elite bude patřit mezi favority rodák z Ostravy Josef Černý, který se řadí k české špičce. V tomto roce nastoupí v dresu pořadatelského SSK Vítkovice,“ uvedl ředitel závodů Vítězslav Dostál s tím, že cyklistům přijedou fandit i olympionici, např. gymnasta Jiří Tabák nebo atletka Taťána Netoličková Kocembová.

Program


Bližší informace k závodu jsou zveřejněny na stránkách www.memorialjv.cz.

Městský obvod Poruba upozorňuje motoristy, že z důvodu konání večerního bruslení a Memoriálu Jana Veselého bude od pátku 19. srpna od 18:30 hodin do soboty 20. srpna do 23:00 hodin uzavřena celá Hlavní třída. Autobusové linky pojedou v době uzávěry po objízdné trase.