Lokální prodejci se představí v Porubě už za necelé dva týdny

11/8 2016

Netradiční expozice s názvem Sdílko promění od 24. srpna do 21. září centrum Hlavní třídy v živý obchod, výstavu a kancelář v jednom. Přes čtyřicet lokálních prodejců, výrobců nebo designérů představí příchozím své produkty nebo služby.

Lokální prodejci se představí v Porubě už za necelé dva týdny

Sdílko se představí u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Vizualizace: Sdilkoporuba.cz

„Sdílko navazuje na první ročník, který se konal loni v Kopřivnici, a kde se úspěšně prezentovaly desítky originálních značek a výrobců. Rádi bychom obyvatelům Ostravy představili zajímavé místní i regionální obchodníky a zároveň oživili místo, kterým běžně jenom procházejí,“ řekla Zuzana Kotyzová z porubské radnice.

Vystavující se budou střídat v jedno až dvoudenních intervalech, takže každý den bude čekat na návštěvníky nová expozice. Představí se například pekárna Bubba Chléb, kancelářské židle Prowork, prodejna a půjčovna koloběžek Koloběžkárna.cz nebo Loknok design zaměřující se na návrh interiérů.

Kromě těchto „rotujících“ vystavujících si v průběhu akce návštěvníci mohou prohlédnout i výstavu věnující se porubskému veřejnému prostoru, která ukáže, kde architekti i samotní Porubané vnímají silná a slabá místa obvodu, a které lokality by si v budoucnu zasloužily úpravy. K vidění budou architektonické studie i to, jak si architekti představují proměnu Alšova náměstí, vozovny, nábřeží SPB, Zámeckého parku, okolí Oblouku či Duhy nebo náměstí Družby.

V některých dnech bude součástí Sdílka i zajímavý doprovodný program a po celou dobu bude také fungovat speciální „sdílková“ kavárna. „Rádi bychom všechny pozvali na slavnostní zahájení, které se uskuteční 24. srpna od 17 hodin u kruhového objezdu na Hlavní třídě. Představí se první vystavující a připraven bude také kulturní program,“ uvedla Andrea Šimoníková ze spolupořádajícího Centra podpory inovací VŠB-TUO.

Více informací k akci, včetně přehledu vystavujících www.sdilkoporuba.cz a www.facebook.com/sdilkoporuba.