Přijďte debatovat o veřejném prostoru s architekty

30/8 2016

Součástí expozice Sdílko, která představuje lokální výrobce, prodejce či designéry, je i výstava Veřejný prostor v Porubě. Ta nabízí několik pohledů na městský obvod. Její součástí jsou mapy, které vznikly na základě podnětů architektů a obyvatel Poruby, a návrhy architektů, kteří se zamýšleli, jak by mohla některá místa Poruby vypadat. O návrzích mohou lidé s jejich autory debatovat 6. září od 17:00 hodin na Sdílku na Hlavní třídě.

Přijďte debatovat o veřejném prostoru s architekty

Výstava lidi zajímá. Foto: Jiří Birke

Výstava Veřejný prostor v Porubě nabízí několik pohledů na náš obvod. První část tvoří mapy, které vznikly na základě podnětů obyvatel Poruby a architektů. Ukazují silná a slabá místa obvodu. „Propojením obou map vzniká mapa navrhovaných zásahů, z nichž je postupně vytvářen katalog zákroků. To, co funguje, chceme v budoucnu posilovat, to negativní odstraňovat. Druhou část pak tvoří návrhy architektů, kteří se zamýšleli nad tím, jak by jednotlivá místa, jako je třeba Alšovo náměstí, Zámecký park, Oblouk či Duha, mohla v budoucnu vypadat. Budeme rádi, když se lidé přijdou podívat a řeknou nám svůj názor,“ uvedla místostarostka Zuzana Bajgarová. Lidé mohou o návrzích debatovat i přímo s architekty v úterý 6. září od 17:00 hodin na Hlavní třídě.

Sdílko, které pořádá městský obvod Poruba ve spolupráci s Centrem podpory inovací VŠB-TUO, mohou lidé navštívit až do 21. září. Více informací o akci i program naleznou zájemci na webu www.sdilkoporuba.cz  a na profilu www.facebook.com/sdilkoporuba.

Pozvánka na setkání s architekty zde