Jak se Poruba stará o stromy? Přijďte se podívat

13/10 2016

Víte, že městský obvod Poruba se stará o více než pětadvacet tisíc stromů a jako jediný z větších ostravských obvodů je má všechny podrobně zmapované? A víte, že každý z nich má svůj rodný list? Zajímá vás, jak péče a hodnocení jejich zdravotního stavu vypadá? Přijďte se 20. října zeptat odborníků.

Jak se Poruba stará o stromy? Přijďte se podívat

Městský obvod Poruba pro zájemce připravil komentovanou prohlídku, při které specialisté na městskou zeleň ze společnosti Safe Trees odpoví na všechny dotazy týkající se péče o stromy. Uskuteční se 20. října v 16:00 hodin a sraz s odborníky je u restaurace Florida na Hlavní třídě.

„Porubané jsou patřičně hrdí na to, že náš obvod je jedním z nejzelenějších míst Ostravy. Péče o zeleň a především o stromy je pro ně důležitá. Chceme jim ukázat, jak o ně pečujeme, a především se budou moci odborníků zeptat na vše, co je zajímá,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Na dotazy budou odpovídat zaměstnanci společnosti Safe Trees. Tu vede jeden z nejuznávanějších českých odborníků na městskou zeleň Jaroslav Kolařík. Velmi úzce spolupracuje například s Mendelovou univerzitou v Brně, která se podílí mimo jiné na záchraně nejstarších porubských lip.