Jarní cibuloviny sázel stroj

12/10 2016

Speciální stroj sázel v několika porubských lokalitách jarní květiny, které vyrůstají z cibulek. Za dva dny vysázel dva kilometry záhonů - na kruhovém objezdu Hlavní třídy, v Zámeckém parku, u ulice 17. listopadu, na náměstí Vítězslava Nováka nebo Havlíčkově náměstí.

Jarní cibuloviny sázel stroj

Sázecí stroj vytvářel záhony cibulovin. Foto: ÚMOb Poruba

V různých lokalitách obvodu byly zaměstnanci firmy Flower Your Place vysázeny různé směsi: například v Zámeckém parku vykvetou na jaře bílé narcisy a modré ladoníky, u Oblouku pak kombinace barevných krokusů, bílých narcisů a oranžových tulipánů. Na ulici 17. listopadu byla vysázena kombinace cibulovin nazvaná Sunrise, kterou tvoří mix narcisů. Pro zajímavost – na jednom metru čtverečním tohoto záhonu je v průměru šedesát cibulek, zatímco ve směsi narcisů s tulipány a krokusy, která bude na kruhovém objezdu, je jich 170 kusů.

„Snažíme se, aby Poruba byla každý rok barevná. Pásy kvetoucích jarních cibulovin jsou velmi krásné a věřím, že lidem se budou líbit a pohled na květiny jim třeba i pozvedne náladu,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Květiny vyraší až na jaře a do té doby potřebují klid. „Chtěl bych všechny Porubany požádat, aby přes záhony nechodili a cibule nepošlapali a nepolámali. Jinak na jaře budeme mít místo krásných květin jen poloprázdné záhony a to by byla škoda,“ dodal starosta.