Poslední zápas Petra Koukala uvidí Poruba

31/10 2016

Úplně poslední zápas kariéry odehraje 20. listopadu v Porubě ve sportovním centru Fajne.

Poslední zápas Petra Koukala uvidí Poruba

Petr Koukal. Foto: archiv Petra Koukala

Nejúspěšnější badmintonista české historie Petr Koukal ukončil po olympiádě v Riu svou bohatou kariéru. Na svém kontě má osm titulů mistra republiky a například při zahájení olympiády v Londýně byl vlajkonošem české výpravy. Ačkoli mistrovské zápasy už nehraje, slavnostní rozlučku si naplánoval až na listopad.

A podle svých slov úplně poslední zápas kariéry odehraje 20. listopadu v Porubě ve sportovním centru Fajne. Svou derniéru pojal ve velkém stylu. „Dopoledne se bude věnovat dětem z badmintonové akademie a pozvat chceme i mladé sportovce z okolních klubů. Věříme, že to pro ně bude opravdu veliký zážitek. A na odpoledne je připraven program pro veřejnost,“ uvedl Dobroslav Vlček ze Sportovního centra Fajne.

Od 14 hodin bude Petr Koukal společně s dalším špičkovým badmintonistou Adamem Medrekem trénovat s vybranými třiceti dětmi a trenéry a o hodinu později začne to hlavní – badmintonová exhibice. „Utkají se spolu Petr s Adamem Mendrekem a bude to repríza finále posledního mistrovství republiky. Připraveny budou tribuny pro šest set lidí a ti, kteří chtějí vidět naposledy Petra Koukala v akci, by si to neměli nechat ujít. Po exhibici máme připravenu autogramiádu a Petr bude podepisovat i svou novou knihu,“ dodal Dobroslav Vlček.

Hlavním partnerem rozlučky Petra Koukala je městský obvod Poruba.