Bruslařský svět opět míří do Poruby

12/6 2017

Poruba se již podeváté stane hlavním městem světového in-line bruslení – v sobotu 17. června opět bude hostit podnik série World Inline Cup se světovou elitou na startu.

Bruslařský svět opět míří do Poruby

Do Poruby se sjede špička světového in-line bruslení. Foto: Jiří Birke

Ostrava si již zvykla na skvělá představení vynikajících bruslařů z celého světa – z Nového Zélandu, Venezuely, Mexika, Kolumbie, Argentiny i států celé Evropy. Letos by měla být účast opět o něco širší, pořadatelům se ozývají závodníci z celého světa. Do Poruby, která bude i letos hostit závod World Inline Cupu, se světová elita přesune již tradičně z francouzského Dijonu a poté bude pokračovat ještě v Číně. Finále se uskuteční v Berlíně.

„Milovníci koleček mohou vidět v akci nejlepší světové bruslaře a fandit českým reprezentantům, ale připraveny budou také závody pro veřejnost nebo klání odrážedel pro nejmenší a tratě pro děti na 1 a 3 km. Závody na 10 km pro dospělé jsou připraveny zvlášť pro hobby jezdce a pro licencované závodníky,“ informoval za organizátory Martin Plecitý. Mistrovský závod na 33,5 km, který startuje v sobotu ve 14 hodin, má charakter open a mohou se ho podle jeho slov zúčastnit i zdatní bruslaři bez licence. (Více informací a přihlášky na www.lifeinline.cz.)

V loňském roce ovládli závod Felix Rijhnen z Německa, v závodu žen pak Němka Katharina Rumpus. Nejlépe z českých mužů skončil Ondřej Suchý na 4. místě, česká reprezentantka Kateřina Novotná byla stříbrná. „Do Poruby se světoví bruslaři rádi vracejí, trať na Hlavní třídě se jim líbí stejně jako vynikající atmosféra, kterou vytvářejí místní fanoušci,“ řekl Martin Plecitý.

V předvečer závodu se na Hlavní třídě uskuteční druhá večerní jízda Ostrava na kolečkách. Také samotný sobotní závodní den je otevřený nejen pro elitní bruslaře, na své si přijdou i hobby jezdci a amatéři všech výkonnostních úrovní.

Program
  9:50               závody Mini – děti do pěti let na in-line bruslích
10:00               závody odrážedel – pro děti do pěti let
10.15               děti 1 km hobby
10.25               děti 3 km hobby
10.45               děti 1 km open
10.55               děti 3 km open
11.30               Hobby 10 km
12.30–13.30    volné bruslení, vyhlášení vítězů dopoledních závodů a tombola
14.00               závod WIC na 33,5 km
15.00               flower ceremony
16.00               open 10 km
17.30               vyhlášení výsledků odpoledních závodů a tombola