Nálepkova ulice po rekonstrukci prokoukla

16/6 2017

Tři měsíce stavebních prací a výsledkem je zcela nová podoba Nálepkovy ulice. Rekonstrukce, která stála přes sedm milionů korun, přinesla nová parkovací místa, nové chodníky, zeleň i podzemní kontejnery.

Nálepkova ulice po rekonstrukci prokoukla

Nálepkova ulice po rekonstrukci. Foto: Jiří Birke

Jednou z významných investičních akcí městského obvodu Poruba pro letošní rok byla rekonstrukce Nálepkovy ulice na III. stavebním obvodu. Práce začaly v březnu a už v červnu se lidé mohli přesvědčit o tom, jak se povedla.

„Celý projekt jsme připravovali tak, aby se Nálepkova ulice stala reprezentativní městskou ulicí, kde se příjemně žije. Proto jsme v místě vysadili i nemalé množství zeleně, která by měla v dostatečné míře nahradit několik stromů, které jsme museli pokácet,“ řekl starosta Petr Mihálik.

Rekonstrukce přinesla 25 nových parkovacích míst, nové chodníky, živé ploty. Stávající veřejné osvětlení bylo nahrazeno novým, modernějším, které tolik neobtěžuje okolí světelným smogem. Současně byla zvýšena průjezdnost ulice, což byl požadavek integrovaného záchranného systému. V minulosti totiž měli záchranáři velký problém ulicí projet.

Na místě přibyly také podzemní kontejnery, přičemž Poruba je jediný obvod, který má tyto kontejnery i pro směsný odpad. „Je to třetí místo, kde jsme podzemní kontejnery postavili. V budoucnu bychom jejich počet chtěli rozšiřovat,“ uvedla místostarostka Zuzana Bajgarová.

Rekonstrukce Nálepkovy ulice vyšla na 7,127 milionu korun.