Dopoledne na ulici může být i zábavné

29/8 2017

Strávit dopoledne na ulici může být i zábavné, tvrdí organizátoři Školy na Hlavní třídě z porubského Wichterlova gymnázia. Vyučovat se v ní bude 4. září od 9 do 12 hodin.

Dopoledne na ulici může být i zábavné

„Uvědomili jsme si, že první školní den většina žáků ze základních škol odchází hned po první nebo druhé vyučovací hodině a hledá vhodné aktivity a příležitost se po prázdninách znovu vrátit do běžného režimu. Rozhodli jsme se proto zorganizovat pro ně – ale také pro širokou veřejnost – sérii workshopů a aktivit s doprovodným kulturním programem," prozradil ředitel Wichterlova gymnázia Jan Netolička. Na Hlavní třídě se budou ve stáncích i mimo ně nacházet stanoviště jednotlivých předmětů. Žáci si v nich budou moci vyzkoušet jednoduché fyzikální a chemické pokusy, plnit různé matematické úkoly nebo zkusit si některé výtvarné techniky. Sportovně nadaní si budou moci zahrát stále populárnější discgolf.

Plánuje se i účast a prezentace organizací, které dětem nabídnou volnočasové aktivity pro příští školní rok. Zváni jsou také rodiče a mladší sourozenci, pro které bude nachystána například opičí dráha nebo malování na obličej.