Traťový rekord Porubského čtvrtmaratonu nepadl ani letos

30/10 2017

V čase 36 minut a 49 sekund doběhl na 10 548 metrů dlouhé trati Porubského čtvrtmaratonu do cíle jeho letošní vítěz – Matouš Vrzala z SSK Vítkovice.

Traťový rekord Porubského čtvrtmaratonu nepadl ani letos

Porubský čtvrtmaraton se letos běžel posedmnácté. Foto: Jiří Birke

Dvaadvacet vteřin po něm dorazil druhý David Skoták (Run2befit) a o vteřinu později Ondřej Dobiáš (Kopřivnice). První ženou, která doběhla do cíle závodu na porubské Hlavní třídě, byla Ivana Zbořilová (BK SKK Karviná) v čase 43:37.

Zároveň s hlavním závodem startovaly i běhy na 5 km a letos poprvé také na jednu míli. Na pětikilometrové trati si nejlépe vedli Petr Muras (MK Seitl Ostrava; čas 16:34) a Lenka Ondrašíková (SSK Vítkovice; 19:05). Jednu míli nejrychleji uběhli za 6:47 Hynek Svoboda (Atletika Poruba) a za 8:02 Dagmar Hradilová (Kelč).

Traťové rekordy čtvrtmaratonu, který se letos běžel posedmnácté, drží Aleš Miko (čas 33:49) a Adéla Esentiérová (čas 41:37). Oba sportovci své výkony vytvořili v roce 2012.

Závodu běžců předcházelo klání malých i velkých borců na koloběžkách. V kategorii 8–15 let vyhrál Petr Libscher z Bokolobka Týmu Ostrava, druhý a třetí byli Gabriel Madecki (Bokolobka) a Jan Jursa (Academie). Mezi dospělými – stejně jako loni – kraloval Jan Waldhauser (Bokolobka Tým Ostrava), který pětikilometrovou trať ujel za 10 minut a 31 sekund, což je o 31 sekund rychlejší čas než ten, kterého dosáhl v minulém roce. Nejrychlejší ženou na dvou kolech byla Monika Francová (Bokolobka) s časem 12:44.