Poruba podala trestní oznámení kvůli prodloužené Rudné

12/3 2018

Rada městského obvodu Poruba pověřila starostu Petra Mihálika, aby na Policii ČR podal v souvislosti se stavbou prodloužené Rudné trestní oznámení na neznámého pachatele.

Poruba podala trestní oznámení kvůli prodloužené Rudné

Prodloužená Rudná. Foto: archiv

Starosta v něm žádá, aby policie prověřila, zda nebyla naplněna skutková podstata některého z trestných činů, a to zejména maření úkolu úřední osoby z nedbalosti anebo porušení povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti. Tímto jednáním mohl neznámý pachatel způsobit jednak odložení dokončení stavby, jednak to, že stavba musí nyní být zakonzervována, což znamená náklady v řádu desítek milionů korun ročně.

„Lidé i firmy trpí špatným ovzduším, je poškozováno jejich zdraví a majetek. Zakonzervování dokončené komunikace stojí desítky milionů korun ročně. Za to jistě někdo může! Tak kdo? To jsou merita věci, to je to, co nás zajímá, co nás trápí,“ komentuje trestní oznámení, které 6. března podal, starosta Poruby.

Text oznámení najdete zde

Reportáž ČT zde: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10122978233-udalosti-v-regionech-ostrava/418231100030313-udalosti-v-regionech/obsah/606579-trestni-oznameni-kvuli-dostavbe-prodlouzene-rudne