Soutěž v angličtině vyhrálo Hello

19/3 2018

Nobody is perfect (nikdo není dokonalý). Víte, ve kterém filmu zazněla tato věta? Správně, Někdo to rád horké. A věděli to i žáci ostravských škol, kteří se utkali v soutěži v anglickém jazyce Aleš Hrdlička Challenge.

Soutěž v angličtině vyhrálo Hello

Vítězné družstvo Foto: archiv ZŠ A. Hrdličky

Devátý ročník tradiční vyzývací soutěže v anglickém jazyce organizovala ZŠ A. Hrdličky v Ostravě-Porubě s názvem Aleš Hrdlička Challenge. Tentokrát se nesla v duchu zábavního průmyslu, světa filmů, filmových žánrů, filmové hudby i známých filmových hlášek.

„Soutěž je tradičně podporována partnerskými a vzdělávacími organizacemi, které vždy obohacují soutěž o krátký vstup s prezentacemi a možnostmi příprav na mezinárodní Cambridge zkoušky. Letos jsme si pro pedagogy doprovázejícími soutěžící připravili krátký umělecký vstup v podobě divadelní adaptace známé pohádky s názvem Zelená Karkulka a pobavili pedagogy a hosty moderní verzí pohádky,“ uvedla zástupkyně ředitelky pořadatelské školy Petra Trunkátová.

Letošní soutěžení bylo podle ní spojením znalostí anglického jazyka s využitím různých mezipředmětových vztahů – žáci uplatnili své znalosti z hudební výchovy, oblasti literární a filmové, ale také prokázali, jaký mají všeobecný přehled. Tříčlenná družstva plnila jednotlivé úkoly v rámci workshopů v pěti učebnách školy a žáci, průvodci disciplínami, anglicky vysvětlovali zadání jednotlivých úkolů.

Na prvním místě se umístil tým porubské základní školy Hello, 2. místo patřilo žákům rovněž porubské ZŠ J. Šoupala a 3. místo obsadila ZŠ Dvorského z Ostravy-Jihu.