Divadla pod širým nebem

24/8 2018

AMFI fest na oslavu 50 let letního kina AMFI v Ostravě-Porubě završí na konci srpna divadelní komedie známých pražských divadel, kdy se můžete pobavit pěkně na čerstvém vzduchu. Divadlo Bez zábradlí přiveze britskou satiru Jistě, pane premiére! s Karlem Heřmánkem v hlavní roli a s Divadlem Radka Brzobohatého budeme pátrat po vrahovi ve francouzské zábavné detektivce Parfém v podezření v čele s Janou Švandovou.

Divadla pod širým nebem

Konec srpna bude v letním kině Amfi patřit hudbě a divadlu. Foto: Jiří Birke

Letní kino AMFI v Ostravě-Porubě letos slaví 50 let a po delší odmlce po čas rekonstrukce DK Poklad se lidem ze společnosti AKORD & POKLAD podařilo alespoň na léto oživit tento úžasný areál. Po úspěšném promítání filmů pod širým nebem přichází na završení oslav série akcí, které si vyžadují náročnější produkci.

„Velmi nás potěšila hojná účast na filmových večerech v letním kině v Porubě, kdy celkem na tři filmy přišlo asi 1500 diváků, a doufáme, že si nenechají ujít ani divadelní představení s hereckými hvězdami pod hvězdami,“ sděluje jednatelka společnosti AKORD & POKLAD Darina Daňková. 

Ve středu 29. srpna v AMFI zahraje ostravský bard Jaromír Nohavica, který svou kariéru písničkáře začal v roce 1982 právě v Pokladu. Na čtvrteční a páteční večer jsou připravena divadelní představení pražských kamenných divadel. Uvidíte populární herce jako Karla Heřmánka, Danu Morávkovou, Josefa Cardu, Ladislava Županiče, Valérii Zawadskou, Janu Švandovou a také Jitkou Smutnou, která léta působila v Ostravě nejenom jako herečka, ale také jako folková zpěvačka, jež spolupracovala mj. s Jaromírem Nohavicou. Divadelní produkce se do AMFI vrátí po šesti letech, kdy se tu v roce 2012 ještě před uzavřením DK Poklad konalo Porubské divadelní léto. V sobotu 1. září pak celou sérii kulturních akcí v AMFI uzavře zábavné odpoledne pro děti s klaunem Hopsalínem.

Vstupenky na Nohavicu jsou již vyprodané, na divadla je zakoupíte buď v Akordu v Ostravě-Zábřehu, v ostravských informačních centrech nebo třeba přes SMSticket. Vstupenky na divadla a na Hopsalína budou také na místě. V případě divadelních představení mají organizátoři vymyšlenou také mokrou variantu, a to přesun do Akordu, kdyby bylo opravdu nepříznivé počasí. 

„Proto také na divadla prodáváme pouze omezený počet vstupenek, protože kapacita Akordu je třikrát menší než v AMFI,“ vysvětluje nám dramaturg Jan Ražnok. „Takže jestli uvidíte, že už je na divadla vyprodáno a nebude zrovna pršet, nezoufejte a přijďte do AMFI, určitě se vejdete.“

Doporučujeme tyto a jiné aktuální a důležité informace sledovat na webech Akordu či Pokladu nebo na jejich facebookových profilech. Najdete zde instrukce o omezené kapacitě parkování, takže raději zvolte MHD. Dále, že si místo deštníků máte vzít pláštěnky a také, že si v případě koncertu Jarka Nohavici pro jistotu máte přibalit karimatku či deku, kdyby na vás nevyšlo místo na lavičkách a museli byste sedět na schodech AMFI. Občerstvení bude na všech akcích AMFI festu zajištěno.