Na sedmém obvodu zakotvila loď

8/8 2018

Nové hřiště ve tvaru lodi mají k dispozici děti, které bydlí v okolí ulice Jana Šoupala. Koráb je už třetím realizovaným návrhem, který úspěšně prošel loňským hlasováním projektu participativního rozpočtu Zelená Porubě.

Na sedmém obvodu zakotvila loď

Díky participativnímu rozpočtu vzniklo další hřiště na ulici J. Šoupala. Foto: Jiří Birke

Návrh s názvem Chceme si hrát přihlásila do projektu Jana Netočná a v hlasování skončil na třetím místě. Společně s dětmi vybrala i návrh, jak by hřiště mělo vypadat. „Je to pěkné, barevné a věřím, že si nové hřiště děti užijí,“ řekla Jana Netočná. U hřiště jsou i nové lavičky.

Hlasováním Zelené Porubě v loňském roce prošly čtyři projekty. Tři z nich se už podařilo uskutečnit. Na přelomu jara a léta bylo otevřeno rekonstruované dopravní hřiště na ulici Ukrajinská, začátkem srpna pak relaxační náměstíčko na Slavíkově ulici, kde byly ke stávajícímu dětskému hřišti přidány další herní prvky. Zbývá už jen dodělat úpravu nadzemních částí bývalých toalet na Hlavní třídě.

Zelená Porubě je projekt participativního rozpočtu, kdy lidé navrhují, co by Poruba měla udělat. Nápady pak projdou hlasováním veřejnosti a ty úspěšné obvod realizuje. Nyní jsou posuzovány posuzují návrhy třetího ročníku a na podzim se o nich bude hlasovat.