Poruba je Dobrý zadavatel

6/9 2018

Ekonomové z Univerzity Karlovy vystavili městům a městským částem vysvědčení z předmětu zadávání veřejných zakázek. A Poruba si vedla velmi dobře. Ve své kategorii skončila na děleném třetím místě a získala titul Dobrý zadavatel.

Poruba je Dobrý zadavatel

Jak hospodárně a férově města udělují veřejné zakázky? Tuto otázku si položili ekonomové z Univerzity Karlovy a prozkoumali veřejné zakázky měst a městských částí za poslední tři roky. Výsledek pak zveřejnili na webu www.zindex.cz. A jak dopadla Poruba? V kategorii městských částí obsadila společně s Prahou 11 dělené třetí místo. Od autorů projektu, kterým je spolek Econlab při Univerzitě Karlově, získala ocenění Dobrý zadavatel.

„Je v pořádku, když jsou finance obcí pod drobnohledem veřejnosti a odborníků. Snažíme se být maximálně transparentní, a to i nad rámec zákona. Zveřejňujeme také věci, které bychom zveřejňovat nemuseli. Jsem rád, že se na naše veřejné zakázky podívali odborníci. A samozřejmě mě těší i výsledek, který ukazuje, že to neděláme špatně,“ uvedl starosta Petr Mihálik.

Podle něj má projekt i další významnou funkci. „Dostali jsme od autorů doporučení, co a jak můžeme dělat ještě lépe. Ta samozřejmě co nejdříve zapracujeme a odstraníme těch několik nedostatků, které se našly. Věřím, že příště bude náš výsledek díky tomu ještě mnohem lepší,“ dodal Petr Mihálik.