VŠB-TUO zve na festival Art & Science

4/9 2018

Art and Science, již čtvrtý ročník festivalu, se uskuteční ve čtvrtek 6. září v kampusu VŠB–TUO.

VŠB-TUO zve na festival Art & Science

Dopoledne si budou moci žáci základních a studenti středních škol vyzkoušet například vstup do virtuální reality, telefonovat pomocí světelných paprsků nebo se podívat do nanosvěta prostřednictvím malování na látku. Zajaté blesky, to je název komentované ukázky vlastností bleskového elektrického výboje, která rovněž čeká na své zájemce. Nebo vás zajímá požární sport? Chcete si projít laserové bludiště? Žádný problém! Ale aby to naši budoucí technici neměli tak náročné, čeká na ně i zábava – v 11 hodin vystoupí raperská hudební skupina ATMO music.

Pokud dorazíte až na odpolední program, určitě nepřijdete zkrátka. Můžete si projít stánky jednotlivých univerzitních pracovišť a podívat se třeba na měření chemického složení zlatých a stříbrných šperků a hodinek. Nebo si vyzkoušíte, jak je náročné jezdit ve městě s invalidním vozíkem. A abychom vědu doplnili uměním, připravujeme výstavu velkoplošných fotografií mikroorganismů pod mikroskopem nebo ukázku prací studentů oboru Umělecké slévárenství. Kde je Prométheus? To je název dalšího z tvořivých programů, který je inspirován dílem sochaře Vladislava Gajdy. Pro nejmenší návštěvníky bude nachystáno malovací kolo, šlapací kolotoč nebo bublinková show.

Ani nabitý večerní program nenechá nikoho v klidu. Ivana Mládka a Banjo Band a hudební skupinu N.O.H.A. doplní kapely akademických pracovníků univerzity nebo Dechový orchestr VŠB-TUO. Na webu http://artandscience.vsb.cz/ je průběžně zveřejňován podrobný program. Vstup na festival je zdarma.

Zdroj: VŠB-TUO