Porubajk nabízí trasy od dvou do 68 km

17/4 2019

Sportovní sezonu v Porubě zahajuje v posledních letech Porubajk maraton. Závod odstartuje 27. dubna na Hlavní třídě. On-line se lze přihlásit do 24. dubna na www.porubajk.cz, po tomto datu je možné se zapsat při prezentaci před startem.

Porubajk nabízí trasy od dvou do 68 km

Porubajk se letos jede 27. dubna. Foto: archiv Jiřího Birke

Poslední ročníky závodu si cestu na start našla více než tisícovka cyklistů. Letos si zájemci mohou vybrat z tras pro dospělé, pro děti, žáky a studenty. Jsou dlouhé od dvou kilometrů pro nejmenší přes 10kilometrovou trať pro děti od šesti let, na trase dlouhé 38 km kromě dospělých soutěží i školní týmy a na 68kilometrové dospělí.

„Na třech delších trasách se také mohou odehrávat týmové soutěže. Kromě týmů školních si můžete vytvořit tým firemní i tým rodinný. Unikátní na Porubajku je, že členové rodinného či firemního družstva si mohou vybrat jakoukoli trasu jim určenou. Tedy dospělí nemohou na ,dětskou‘ trasu a naopak děti mohou jet právě jen tuto. Celkový výsledek týmu se spočítá speciálním algoritmem na základě odstupu od času vítěze dané trasy,“ vysvětlil pořadatel Porubajku Libor Hrdina.

Více informací na www.porubajk.cz.