Porubští žáci opět pojedou na ozdravné pobyty

16/9 2019

Stejně jako v minulých letech i letos pojedou vybraní porubští žáci za čerstvým vzduchem. Osmi turnusů ozdravných pobytů se zúčastní 590 žáků prvního stupně.

Porubští žáci opět pojedou na ozdravné pobyty

Ilustrační foto: archiv ÚMOb Poruba

Turistům a lyžařům dobře známý Karlov pod Pradědem v Jeseníkách se stane od října do konce března místem, kam budou jezdit porubští školáci za čerstvým vzduchem. Celkově v osmi turnusech navštíví tuto lokalitu 590 žáků prvního stupně z deseti porubských škol.

„Na místě jsme se byli podívat a vybraný penzion je pro pobyty dětských kolektivů jako stvořený. Kromě toho, že se nachází v krásném přírodním prostředí, nabízí celý areál bohaté sportovní vyžití, kvalitní ubytování i dobrou kuchyni. Škola v přírodě k určitému věku patří a přináší zážitky, na které se nezapomíná,“ uvedl místostarosta Martin Tomášek.

Na první turnus odjedou děti 7. října 2019, poslední skončí 27. března 2020. Cílem je prevence respiračních onemocnění žáků a zlepšení jejich zdravotního stavu. Celkové předpokládané náklady činí necelé tři miliony korun. Poruba získala dotaci ve výši 700 tisíc korun z Moravskoslezského kraje, zbývající peníze uhradí ze svého Fondu životního prostředí.

logo kraje