Dům pro seniory se bude jmenovat Harmonie

19/6 2020

Komunitní dům pro seniory na Dělnické ulici ponese jméno Harmonie. Vybrali mu ho lidé v hlasování na webu a facebookovém profilu městského obvodu.

Dům pro seniory se bude jmenovat Harmonie

Vizualizace komunitního domu pro seniory na Dělnické ulici z Atelieru 38

V květnu mohli lidé zasílat návrhy na jméno nového domova pro seniory na Dělnické ulici. Nakonec se sešlo 117 návrhů a nejčastěji padala jména Pampeliška, Kopretina, Sedmikráska, Harmonie a nabízející se Dělnická. O těchto pěti návrzích nechala Poruba hlasovat na facebookovém profilu, webu a prostřednictvím hlasovacích lístků v informačním centru na Hlavní třídě.

Z celkových 874 hlasů jich nejvíce bylo pro variantu Harmonie – 409. Druhá Pampeliška jich získala 218 a třetí Dělnická 163. Kopretinu by rádo ve znaku nového komunitního domu vidělo 46 lidí, 33 bylo pro Sedmikrásku.

„Už v průběhu hlasování bylo na facebookovém profilu obvodu zřejmé, které jméno se Porubanům nejvíce líbí. Jsme s jejich volbou spokojení. Domov pro seniory na Dělnické ulici tedy pojmenujeme Harmonie, vytvoříme mu logo… A zamyslíme se, jak bychom tento název mohli dále využívat,“ komentoval výsledek hlasování místostarosta Jan Dekický.

Komunitní dům pro seniory Harmonie vzniká rekonstrukcí domu na Dělnické ulici. Bude v něm třiadvacet bytových jednotek, které budou primárně určeny pro bydlení seniorských párů. První lidé se do něj budou stěhovat na podzim. Současně probíhá druhá etapa rekonstrukce, která skončí příští rok na jaře. Při ní vznikne příjemné atrium a zázemí pro městskou policii a kavárnu.