Tvoje škola je hned za rohem

16/9 2020

V Porubě existuje dvanáct středních škol. Nabízejí širokou škálu studijních oborů, která uspokojí většinu zájemců. Obvod na 24. září připravuje přehlídku možností středoškolského vzdělávání.

Tvoje škola je hned za rohem

Pozvánka na akci.

„Na 24. září chystáme ve spolupráci s porubskými školami přehlídku středoškolského vzdělávání, které se nabízí na území našeho obvodu,“ představil nový projekt místostarosta Martin Tomášek a dodal: „Snahou je dosáhnout lepší informovanosti jak mezi žáky, tak mezi jejich rodiči. Školy se stále přizpůsobují potřebám společnosti, nabízejí nové obory a zvyšují svou kvalitu, takže pověst, která je s nimi spjata, nemusí již odpovídat skutečnosti. Na přehlídce nazvané Tvoje škola je hned za rohem se vedle sebe budou prezentovat školy státní i soukromé, odborné školy i gymnázia, a bude tak snazší si mezi nimi najít tu svou.“

Přehlídka se bude konat v aule VŠB-TUO. Dopoledne ji navštíví žáci devátých tříd pod vedením školních kariérových poradců, odpoledne bude přístupná rodičům a veřejnosti. Získanou představu si školáci budou moci upřesnit na dnech otevřených dveří jednotlivých škol, které se budou konat během podzimu a v zimě.

Hlavní partner projektu je Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava.

Akce se bude konat od 8 do 18 hodin. Od 8 do 14 hodin je určena žákům a pedagogům, od 15 do 18 hodin veřejnosti. Vstup je hlavním vchodem z ulice 17. listopadu (nad zastávkou tramvaje Hlavní třída). Je nutné mít s sebou roušku a dodržovat rozestupy. Dezinfekce bude k dispozici na místě.

Více informací na tel. 599 480 500 nebo 725 079 831.