Změny v MHD k 1. březnu

26/2 2020

V neděli 1. března nastanou změny v jízdním řádu ostravské MHD. Tramvajovou linku č. 9 plně nahradí linka č. 8; ke změně trasy dojde u linek č. 8, 11, 17 a 113. Novinkou je autobusová linka č. 78, která spojí Porubu s průmyslovou zónou v Hrabové.

Změny v MHD k 1. březnu

Zdroj: Dopravní podnik Ostrava

V březnu začne platit nový jízdní řád Dopravního podniku Ostrava. Jednou z největších změn je zrušení tramvajové linky č. 9, kterou nahradí linka nazvaná 8+. Intervaly této linky budou zkráceny na čtyři až pět minut přes den a 10 minut večer a o víkendech. Spoje budou mít moderní nízkopodlažní vozidla s klimatizací, kamerovým systémem a wi-fi připojením.


Hlavní změny v MHD od 1. 3. 2020

Linka č. 8
Interval spojů v pracovní dny ve špičce posílen na 4 až 5 minut, večer a o víkendech na 10 minut. Vybrané spoje ve směru z/do centra (především o víkendech) s přejezdem na linku / z linky č. 5 bez nutnosti přestupu. Denní spoje vedeny z Poruby, Vřesinské střídavě na dvě konečné zastávky: Hlavní nádraží nebo Přívoz, Hlučínská.

Linka č. 48
Dopolední spoje končící na zastávce Hrabová, Tesco prodlouženy na konečnou zastávku Hrabová, PZ sever.

Linka č. 78
Nově zavedená autobusová linka spojující Porubu a průmyslovou zónu v Hrabové jedoucí v trase Poruba, Opavská – Duha – Fakultní nemocnice – Hrabůvka, Benzina – Hrabová, PZ jih.

Linka č. 5
Vybrané spoje ve směru z/do Zátiší (především o víkendech) s přejezdem na linku / z linky č. 8 bez nutnosti přestupu. Vybrané ranní spoje ve směru do Zátiší (nájezdy z vozovny) nově navíc obsluhují zastávky Rektorát VŠB, Hlavní třída a Fakultní nemocnice.

Linka č. 3
V pracovní dny mimo přepravní špičku a o víkendech spoje vedené z Dubiny pokračují ze zastávky Mariánské náměstí dále jako linka č. 11 na konečnou zastávku Zábřeh.

Linka č. 9
Plně nahrazena linkou č. 8 včetně nočních spojů.

Linka č. 11
Změna trasy linky: Zábřeh – Mor. Ostrava, Plynárny a zpět. V pracovní dny mimo přepravní špičku a o víkendech spoje vedené ze Zábřehu pokračují ze zastávky Hulváky dále jako linka č. 3 na konečnou zastávku Dubina.

Linka č. 17
Změna trasy linky: Dubina – Poruba, vozovna a zpět.

Změna v názvu zastávky – Hotel. dům Hlubina mění název na Náměstí Ostrava-Jih.

Zdroj: Dopravní podnik Ostrava, www.dpo.cz