Poruba bude bruslit srdcem

27/2 2020

Veřejné bruslení, které podpoří dobrou věc. To je smysl akce Bruslíme srdcem, kterou městský obvod připravil ve spolupráci se společností Sareza na sobotu 29. února.

Poruba bude bruslit srdcem

Loni na podzim zřídil městský obvod Poruba veřejnou sbírku Srdce pro Porubu, která je určena pro obyvatele obvodu, kteří potřebují pomoc. Ohlas mezi Porubany byl veliký a za několik měsíců se podařily vybrat finance na vozík pro dvanáctiletého Davida a na tři kurzy hipoterapie pro šestiletého Tomáše. Sbírka pokračuje dál a lidé mohou přispět i na nedělním bruslení v RT Torax Aréně na Čkalovově ulici.

„Chtěla bych poděkovat společnosti Sareza, že nám vyšla vstříc a pomohla nám připravit akci, kterou bereme jako poděkování všem, kteří do sbírky přispěli nebo chtějí přispět. Budeme rádi, pokud si lidé přijdou zabruslit. Vstup je zdarma, ale příchozí mohou přispět do kasičky, která bude u vchodu. Pro Davida a Tomáše jsme už peníze vybrali. Věřím, že pomůžeme i dalším potřebným,“ uvedla starostka Lucie Baránková Vilamová.

Bruslit se bude na obou plochách zimního stadionu. Vstup bude ze Čkalovovy ulice přes parkoviště za služebnou městské policie. „Malá ledová plocha bude sloužit začátečníkům a rodičům s dětmi. Ostatní mohou bruslit na hlavní ploše, kde bude hrát DJ Pitris Jiříček. K dispozici bude bufet, šatna, brusírna a půjčovna bruslí. O veřejné bruslení bývá v Porubě velký zájem. Věřím, že i tentokrát bude obrovský. Lidé se mohou nejenom pobavit, ale i pomoci dobré věci,“ řekla Pavlína Nováčková z útvaru kultury a MA21 porubského úřadu.

Akce Bruslíme srdcem začíná v 14.30 hodin a lidé si ledovou plochu mohou užít celé dvě hodiny.

Lidé, kteří chtějí přispět do veřejné sbírky Srdce pro Porubu i mimo bruslení, mohou peníze zaslat na transparentní účet 0500063622/0800, nebo vhodit do pokladničky v Informačním centru Poruba na Hlavní třídě.