Porubané si mohou zarezervovat roušky

16/4 2020

Městský obvod Poruba získal tisíce jednorázových roušek. Až do vyčerpání zásob si jich každý může objednat deset a doručeny budou zaměstnanci úřadu přímo do poštovních schránek.

Porubané si mohou zarezervovat roušky

Jednorázové roušky.

Od čtvrtka 16. dubna spouští Poruba online rezervaci jednorázových roušek, které budou lidem následně doručeny přímo do poštovních schránek. Až do vyčerpání zásob si je lidé mohou objednat na odkazu poruba.reenio.cz.

„Dlouho jsme zvažovali, jak efektivně roušky rozdělit. Nepovažovali jsme za vhodné každému poslat jednu roušku, když její účinnost je poměrně krátká. Navíc ani tolik roušek, kolik je obyvatel, nemáme. Nakonec jsme zvolili cestu, kdy si každý Poruban může až do vyčerpání zásob objednat deset roušek. Vzhledem k tomu, že většina lidí už své roušky má, věřím, že tuto možnost využijí jen ti, kteří mají problém dostat se k jiným ochranným pomůckám,“ uvedla starostka Lucie Baránková Vilamová.

Rezervace je možná do 24. dubna, od pondělí 27. dubna se roušky začnou distribuovat lidem. „Nechceme, aby si pro ně lidé někam chodili, vytvářeli fronty a navzájem se někde stýkali. To nepovažujeme za vhodné. Proto jsme se rozhodli, že je do schránek roznesou přímo zaměstnanci úřadu. Tento postup se nám osvědčil a chceme v něm pokračovat,“ řekla starostka.

Zaměstnanci úřadu právě tento týden roznášejí látkové roušky lidem nad pětašedesát let. Celkově se jedná o více než 16 tisíc lidí a v balíčku senioři najdou vedle roušky i návod, jak se o ní starat, dopis starostky a informační leták s důležitými telefonními čísly.

„Roznos jednorázových roušek pro Porubany bude další velkou akcí našich lidí. Jsem ráda, že řada zaměstnanců se dobrovolně přihlásila a chce pomáhat. Moc si toho cením,“ dodala Lucie Baránková Vilamová.