Letní umělecká scéna vstoupila do druhé části

22/7 2020

K prázdninové pohodě těch, kteří zůstávají v Porubě, už bezesporu patří akce nazvaná Letní umělecká scéna. První část, která se skládá z pěti pop-up performancí, už máme za sebou, druhá část začala v úterý 21. července.

Letní umělecká scéna vstoupila do druhé části

Swing Thing a Papa Django na Alšově náměstí. Foto: Jiří Birke

První část Letní umělecké scény v Porubě nabídla předem neohlášená vystoupení na různých místech obvodu. Kolemjdoucí překvapili trio Rexton, Trio Mat, Swingalia a tanečníci školy swingu Jazz Monkeys, popové duo 20 minutes a elektro-akustická kapela Dr. Ong.

Druhá část nabízí pět úterních představení. Jako první se Porubanům na Alšově náměstí představili Swing Thing & Papa Django. V úterý 28. července v 19 hodin se na témže místě uskuteční představení Spirit of Motion. Sugestivní hudba J. S. Bacha bude skrze pohyb lidského těla vyprávět nekonečné spirály příběhů. Návštěvníci uslyší sólové housle Martina Zbrožka, které doplní tanečníci Hana Polanská a Jan Jirák.

Do příjemného prostředí porubského zámku se akce přesune 4. srpna, kam dorazí rozesmát přítomné komička Simona Babčáková se svou improvizační skupinou No a! S finalistou soutěže ČeskoSlovensko má talent, skvělým písničkářem Pavlem Helanem, se lidé budou moci potkat 11. srpna opět na Alšově náměstí. Závěr Letní umělecké scény bude patřit stand-up komikům, kteří už jsou tak trochu „domácí“ – ostravskému seskupení HumorOva neboli trojici Mahdal & kolegové. Jejich příznivci za nimi mohou přijít 18. srpna na Zámek Poruba.

Projekt finančně podpořilo statutární město Ostrava.

logo Ostravy