Provozní doba sběrných dvorů od 1. listopadu

5/11 2020

Od 1. listopadu  platí ve sběrných dvorech OZO Ostrava zkrácená zimní provozní doba.

Provozní doba sběrných dvorů od 1. listopadu

Provozní doba ostravských sběrných dvorů

Ostravské sběrné dvory přešly 1. listopadu na zimní provozní dobu. Využívat je lze i nadále v plné míře, jen je třeba, aby se v nich občané chovali odpovědně, dodržovali doporučenou vzdálenost, nosili roušky a dbali pokynů obsluhy. Ve sběrných dvorech mohou obyvatelé Ostravy bez omezení odevzdávat také věci pro opětovné využití, protože Reuse centrum OZO Ostrava je nyní zavřeno. Tyto předměty budou nabídnuty do prodeje, jakmile vládní nařízení umožní reuse centrum otevřít.

„Odpady nepatří vedle kontejnerů, ale do nich,“ upozorňují pracovníci OZO Ostrava. Objemné odpady je třeba odvézt do sběrného dvora, běžný odpad do popelnice – je-li přeplněná, je nutno počkat na její vyvezení nebo lze vyhledat nejbližší volnou nádobu.

„Prosíme o pochopení, když popeláři přijíždějí i v méně obvyklou dobu, někdy i brzo ráno, nebo naopak později. Je to proto, že kvůli koronaviru musela být učiněna opatření, aby se mezi sebou pracovníci svozu odpadu co nejméně potkávali, takže některé osádky vyjíždějí dříve, jiné zase později. Ale i tak svoz stále zvládáme v pravidelném režimu, přestože covid-19 už zasáhl i do řad popelářů,“ vysvětluje Vladimíra Karasová ze společnosti OZO Ostrava. „Společnost OZO Ostrava je i přes nepříznivé okolnosti stále připravena poskytovat své služby,“ zdůrazňuje.

Informace ke sběrným dvorům: https://ozoostrava.cz/pro-obcany/ostrava/sberne-dvory

Zdroj: OZO Ostrava