Okamžik času v radniční Galerii na schodech

Výstavu mladých talentovaných fotografů nazvanou Okamžik času hostí Galerie na schodech porubské radnice. Studenti oboru fotograf Střední školy služeb a podnikání na snímcích představují svůj pohled na ostravskou architekturu, krajinu a ve své tvorbě se věnují i portrétům.

Okamžik času v radniční Galerii na schodech

„Posláním naší galerie je dát prostor právě začínajícím umělcům, kteří nemají tolik možností prezentovat svá díla jako profesionální a renomovaní autoři. Studenti oboru fotografie u nás vystavují pravidelně a jejich práce se těší velké oblibě veřejnosti,“ uvedl místostarosta městského obvodu Poruba pro oblast kultury Jan Dekický. Snímky jsou v galerii k vidění do 17. února, a to od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hodin, v pondělí a ve středu také od 13:00 do 17:00 hodin.

Výstavu Okamžik času vystřídá v druhé polovině února expozice členů Fotoklubu Poruba. Návštěvníci si budou moci až do 23. března prohlédnout výběr z různorodé tvorby včetně dokumentárních záběrů či makrofotografií. „V současnosti má klub čtrnáct členů a scházíme se pravidelně každé druhé úterý. Je celkem pochopitelné, že klasická fotografická technika je postupně nahrazována technikou digitální. Proto už neřešíme fotochemické postupy zpracování fotografií, ale stále více se věnujeme úpravám fotografií v počítačích. Naším cílem však stále zůstává vytvářet fotografie, u kterých nerozhoduje technika, ale snímky, které jsou obsahově a formálně na co nejvyšší úrovni,“ uvedl člen Fotoklubu Poruba František Nykl.