Nová výstava představuje vědeckovýzkumný potenciál našeho kraje

Putovní výstavu s názvem „Věda u nás (v Moravskoslezsku) pro Vás“ hostí od 26. března Galerie na schodech v prostorách porubské radnice. Devatenáct informačních panelů představuje návštěvníkům nejvýznamnější vědeckovýzkumné projekty, jejichž nositeli jsou pracoviště vysokých škol a Akademie věd ČR v Moravskoslezském kraji. Realizaci výstavy finančně podpořil Regionální koordinátor pro Podporu technických a přírodovědných oborů v Moravskoslezském kraji.

Nová výstava představuje vědeckovýzkumný potenciál našeho kraje

„Výstava vznikla u příležitosti zahájení jedenáctého ročníku vědeckého festivalu Týden vědy a techniky pořádaného Akademií věd České republiky. Jejím cílem je představit veřejnosti vědeckovýzkumný potenciál Moravskoslezského kraje a ukázat, čím se zabývají vědecké týmy na zdejších univerzitách a vědeckovýzkumných institucích,“ říká organizátor výstavy Pavel Konečný. Jednotlivé panely představují moderní obory materiálového výzkumu, progresivní technologie pro automobilový průmysl, novinky v oblasti informační technologie nebo informace z oborů souvisejících s těžbou a získáváním surovin.

Výstava potrvá do 11. května. Návštěvníci radnice si ji mohou prohlédnout od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hodin, v odpoledních hodinách pak v pondělí a středu od 13:00 do 17:00 hodin.