Město ocenilo porubské pedagogy

Patnáct pedagogů ostravských základních škol a školek ohodnotil za jejich nadstandardní práci s dětmi Magistrát města Ostravy. Ocenění v kategorii Výrazná pedagogická osobnost získali také porubští učitelé Pavla Dědičová ze Základní školy na ulici J. Valčíka a Petr Kovář ze Základní školy na Bulharské ulici. Oběma pogratuloval místostarosta Jan Dekický.

Město ocenilo porubské pedagogy

Kvalitní pedagogický sbor je podstatným předpokladem pro dobré fungování školy. „O hodnotách našich pedagogů vypovídá fakt, že naše základní školy jsou vyhledávány nejen samotnými Porubany, ale také rodinami ze vzdálenějších částí regionu,“ řekl místostarosta Jan Dekický.

Oceněná pedagožka Pavla Dědičová dlouhodobě pracuje s dětskými pěveckými sbory, vede dramatický kroužek a je autorkou mnoha hudebně-dramatických projektů. Žáci se díky jejím aktivitám podívali do Chorvatska, Řecka, Francie i Itálie. V současné době připravuje premiéru muzikálu s názvem Ali Baba a čtyřicet… „Každým rokem pracujeme na novém představení nejen pro rodiče žáků, ale také pro děti z mateřských škol, seniory a handicapované. Chceme, aby naši žáci přinášeli své znalosti a dovednosti co největšímu počtu diváků,“  uvedla Pavla Dědičová.

Druhým oceněným pedagogem je Petr Kovář, který se věnuje dětem s poruchami učení v kroužku Integrovaná výuka, vede kroužky florbalu a T-ballu a je autorem speciálních výukových projektů. „V rámci projektu Vzhůru na palubu! jsme se s dětmi stali ve výuce námořníky, cestovateli i detektivy. Děti se tak hravou formou učí zodpovědnosti a rozhodování v krizových situacích, což pak zúročí v reálném životě,“  sdělil Petr Kovář.