Poruba ocenila pedagogickou osobnost

Nejvýraznější pedagogickou osobnost, která se v Porubě věnuje práci s dětmi nad rámec pracovních povinností, ocenil městský obvod Poruba už podesáté. Pamětní list a šek v hodnotě deseti tisíc korun převzala z rukou starosty Lumíra Palyzy u příležitosti Dne učitelů pedagožka Karla Svobodová ze Základní školy na ulici K. Pokorného.

Poruba ocenila pedagogickou osobnost

„Ocenění mě nesmírně těší a považuji ho za ohodnocení celého našeho školního kolektivu, který poskytuje žákům kvalitní vzdělávání,“ říká Karla Svobodová, jež pracuje ve školství 36 let. Od roku 2003 vyučuje výtvarnou výchovu v Základní škole K. Pokorného.

Pedagožka se věnuje práci s výtvarně nadanými žáky, kteří pravidelně obsazují přední místa ve výtvarných soutěžích. Pro děti z mateřských škol organizuje zábavná tvoření, pro kolegy pořádá výtvarná sezení, na kterých si vyměňují zkušenosti s novinkami ve výtvarné výchově. Dospělé i děti seznamuje s netradičními výtvarnými technikami v tvůrčích dílnách.

V loňském roce Karla Svobodová převzala patronát nad výtvarnou akcí Malování s umělcem a spolu s dětmi školy se podílela na výzdobě sálu pavilonu Mini Uni a dětského koutku v Shopping Parku. Jejich obrázky nechybí ani v prostorách domu s pečovatelskou službou v Zábřehu a v porubském Domě s pečovatelskou službou Astra.

Další výrazné osobnosti z řad porubských pedagogů letos ocenilo také město Ostrava a Moravskoslezský kraj.