Poruba rozšiřuje portál mapující stav stromů

O nové údaje se rozšíří mapový portál s detailními informacemi a fotografiemi téměř šesti tisíc stromů na území Poruby. Díky projektu, na který městský obvod Poruba vyčlenil milion korun ze svého rozpočtu, začnou odborníci v nejbližší době doplňovat stávající databázi o popis stavu dalších šesti tisíc stromů. Základní přehled je přístupný také veřejnosti.

Poruba rozšiřuje portál mapující stav stromů

„Ve vypracované databázi, která funguje od loňského roku, je možné vyhledat údaje o jednotlivých stromech, například průměr jejich kmene, výšku, zdravotní stav i doporučené technologie ošetření,“ vysvětluje místostarosta Petr Mihálik. Dodává, že na základě těchto informací je možné přizpůsobovat koncepci péče o zeleň aktuální situaci.

Základní data, která jsou přístupná veřejnosti, mohou lidem osvětlit některé nezbytné zásahy prováděné na stromech. Jde například o pěstební úpravy či sanace. Pokud se radnici podaří získat potřebné finanční prostředky, plánuje v budoucnu zmapovat stav všech téměř 24 tisíc stromů v městském obvodu Poruba.

Uživatelská verze databáze o porubské zeleni je veřejnosti přístupná na adrese www.stromypodkontrolou.cz, zájemci ji naleznou také na webových stránkách obvodu v sekci Životní prostředí (Zeleň v Porubě).