Porubská hřiště jsou opět v provozu

Veřejná dětská hřiště a víceúčelová sportoviště v areálech škol se po zimě opět otevřela veřejnosti. Porubané s malými dětmi mají opět možnost navštěvovat zahrady některých mateřských škol.
Porubská hřiště jsou opět v provozu

Radnice i letos pokračuje v projektu Veřejné dětské hřiště, jehož cílem je poskytnout více možností volnočasového vyžití mladým rodinám. Po zimní pauze mohou rodiče s dětmi využívat zahrady s herními prvky každý všední den odpoledne a o víkendech celodenně.

Otevřené dveře do zahrad s hřišti najdou zájemci v mateřských školách na ulicích Čs. exilu, O. Jeremiáše a na Sokolovské ulici a také v areálu Centra volného času na Vietnamské ulici.

Veřejnosti jsou přístupná rovněž multifunkční sportoviště u základních škol na ulicích A. Hrdličky, J. Šoupala, Komenského, K. Pokorného, Porubská a Ukrajinská. Amatérští sportovci na nich mohou využít v odpoledních hodinách a celodenně o víkendech plochy na fotbal, volejbal, streetball či házenou. Areál u školy na Ukrajinské ulici mohou využívat i handicapovaní občané.

S příchodem jara zahájil provoz také skatepark u biskupského gymnázia na ulici K. Pokorného. Překážky v areálu jsou zkonstruovány tak, že skatepark je vhodný jak pro začátečníky, tak pro pokročilé skateboardisty a bruslaře.

Na bezpečnost sportovních areálů dohlíží správce. Veřejná dětská hřiště i multifunkční sportoviště budou otevřena podle klimatických podmínek, nejdéle však do konce října.