Radnice přála seniorům k významnému životnímu jubileu

Slavnostního setkání jubilantů se koncem dubna zúčastnilo téměř sedm desítek seniorů. K významnému jubileu jim v prostorách Kulturního centra Poruba na Opavské ulici popřáli zástupci městského obvodu a předali jim dárkové předměty. Poruba má v současné době necelých šest tisíc občanů starších 75 let a pět jubilantů ve věku nad 100 let. Těm radnice k narozeninám gratuluje individuálně.

Radnice přála seniorům k významnému životnímu jubileu

Tradiční setkání jubilantů organizuje porubská radnice dvakrát ročně. „V jeden den probíhají dva obřady, na které jsou na základě souhlasu ze zpracováním osobních údajů pozváni jubilanti ve věku 75, 80, 85, 90 a více let,“ sdělila  matrikářka Petra Malíková. Jak dodala, jubilanti, kteří jsou vždy zváni na své kulaté a půlkulaté narozeniny, se zapíší do pamětní knihy a je pro ně přichystán kulturní program Polaneckých písničkářů. Další setkání jubilantů se bude konat letos v říjnu v Centru volného času na Vietnamské ulici.

Pokud se chcete zúčastnit tohoto obřadu, je vzhledem k právní úpravě nezbytné nejprve souhlasit se zpracováním osobních údajů. Formulář naleznete na webových stránkách v sekci Občan (formuláře), ve vydáních měsíčníku PRIO nebo si ho můžete vyzvednout na matričním oddělení a vrátnici ÚMOb Poruba na Klimkovické ulici. Vyplněný formulář můžete zaslat na adresu Úřadu městského obvodu Poruba, matriční oddělení, Klimkovická 55/28, 708 56 Ostrava-Poruba, nebo jej odevzdat v kanceláři č. 309 ve druhém patře. Elektronicky můžete formulář odeslat pouze se zaručeným elektronickým podpisem nebo prostřednictvím datové schránky.