V Porubě začaly třídenní Sportovní hry dříve narozených

Pět sportovních disciplín absolvují během tří dnů účastníci Sportovních her dříve narozených, které dnes odstartovaly v Ostravě-Porubě. Pro aktivně založené seniory je už po osmé uspořádala porubská radnice. Soutěž je generálkou na mezinárodní Seniorolympiádu, která se letos uskuteční v Maďarsku. Nejstaršímu účastníkovi je 88 let.
V Porubě začaly třídenní Sportovní hry dříve narozených

„Senioři jsou v Porubě velmi početnou skupinou, proto pravidelně připravujeme a pořádáme akce, jejichž cílem je zapojení dříve narozených do společenského života. Pohybově-prožitkové aktivity seniorů výrazně zvyšují kvalitu jejich života, podílejí se na opožďování procesu stárnutí a kompenzují jim chybějící sociální kontakty. Sportovní hry dříve narozených se těší mezi našimi seniory velké oblibě, řada z nich se jich účastní každý rok a důkladně se na soutěže připravují,“ poznamenal starosta městského obvodu Poruba Lumír Palyza.

Letos se na hrách utká 75 účastníků, nejstaršímu z nich je 88 let. Dnes senioři změří síly ve stolním tenise a hře v šachy v Centru volného času na Vietnamské ulici, zítra je čeká turnaj v bowlingu. Sportovní hry ve čtvrtek završí závody v plavání a tenise. Slavnostní vyhlášení vítězů je naplánováno na pátek. „Úspěšní účastníci letošního klání budou nominováni do týmu, který bude reprezentovat Ostravu-Porubu na 11. ročníku Seniorolympiády. Tu hostí v srpnu maďarská Budapešť. Náš tým vždy patří k favoritům mezinárodních her, loni v domácím prostředí vybojoval celkové zlato,“ doplnil starosta.