Obvod ocenil dětské osobnosti

Žákovské osobnosti základních a středních škol v městském obvodu Poruba ocenila za skvělé studijní výsledky a reprezentaci v mimoškolních  aktivitách porubská radnice. Žáci, kteří vynikají prospěchem a úspěšně reprezentují své školy v uměleckých, vědomostních, jazykových či sportovních soutěžích, převzali od zástupců vedení radnice pamětní listy, permanentní vstupenky do sportovních zařízení společnosti SAREZA a drobné dárky.
Obvod ocenil dětské osobnosti

„Za mimořádnou aktivitu a reprezentaci Poruby chci poděkovat nejen žákům a studentům, ale také jejich pedagogům a ředitelům škol, jejichž obětavé práce si nesmírně cením,“ sdělil na slavnostním předávání cen v Centru volného času na Vietnamské ulici starosta městského obvodu Lumír Palyza. Jak dodal, radnice ocenila letos nejlepší žáky, které nominují pedagogické sbory jednotlivých škol, už pojedenácté.

Mezi 36 ohodnocenými dětmi základních a středních škol byla také Adéla Bystroňová ze Základní školy na ulici K. Pokorného. Sedmiletá školačka úspěšně reprezentuje školu v soutěžích recitačních, hudebních, výtvarných i matematických. Svůj ilustrovaný scénář letos zaslala do soutěže Hledá se modrý tygr, který vyhlásila společnost Negativ spolu s Českou televizí. „Nakreslila jsem příběh, ve kterém se tygr potkal s papouškem. I když se chtěli seznámit, nakonec si nerozuměli a papouška musela před tygrem zachránit jeho majitelka,“ říká Adéla, která čeká na vyhlášení výsledků soutěže.

Uznání za vynikající studijní výsledky i mimoškolní aktivity se dostalo porubským dětem i od statutárního města Ostravy, které ocenilo u příležitosti Dne dětí žákovské osobnosti a kolektivy v Divadle loutek. Vyznamenání obdrželo osm porubských žáků a studentů a tři žákovské kolektivy ze Základních škol na ulicích A. Hrdličky, Porubské 831 a K. Pokorného.