Filipíny v Galerii na schodech

Výstavu fotografií Petra Fibingera z jeho cestování po Filipínách mohou vidět návštěvníci Galerie na schodech porubské radnice. Autor zachytil přírodu i život v asijské zemi rozkládající se na 7 107 ostrovech jiným pohledem, než jaký znají turisté z katalogů cestovních kanceláří.
Filipíny v Galerii na schodech

„Návštěvníci se podívají do světa horských velikánů a hlubokých údolí, kde jsou téměř tři tisíce let skryta rýžová pole. Filipínští předkové, většinou Číňané nebo Malajci, je tady v dávných dobách s primitivními prostředky vystavěli v neuvěřitelných svazích místních hor,“ komentoval expozici její autor, který už v Galerii na schodech vystavoval snímky z Afirky a Jižní Ameriky.

Aktuální výstava Filipíny byla zahájena vernisáží v pondělí 20. srpna v 15:00 hodin a potrvá do 14. září. Vystřídá ji expozice černobílých portrétních fotografií, jejichž autor Miroslav Nedbálek říká, že nejkrásnější krajinou je pro něj lidská tvář. Galerie na schodech je otevřená od pondělí do pátku od 8:00 do 12:00 hodin, v odpoledních hodinách pak v pondělí a ve středu od 13:00 do 17:00 hodin.