Hlavní třída se otevře bruslařům a cyklistům

Fandové in-line bruslení a cyklistiky se mohou těšit na konec prázdnin. Porubská radnice připravila na nadcházející pátek večerní bruslení pro veřejnost. Lidé tak mohou využít ojedinělou příležitost projet se po setmění Hlavní třídou. V sobotu pak na návštěvníky centrální části městského obvodu čeká oblíbený cyklistický závod Memoriál Jana Veselého.
Hlavní třída se otevře bruslařům a cyklistům

„Stále více Ostravanů volá po možnosti volné projížďky Hlavní třídou. Obvykle mohou takové příležitosti využít jen jednou v roce, a to při závodu světového poháru v in-line bruslení, který se koná v Porubě každým rokem v červnu. Vzhledem k složitému zajišťování dopravních uzávěr se snažíme bruslení pro veřejnost naplánovat společně s další sportovní či kulturní akcí. Ideálně nám tento plán vyšel na poslední prázdninový víkend. Během cyklistických závodů musí být Hlavní třída uzavřena, proto jsme o uzávěru požádali už od pátečního večera, aby si lidé mohli přijet zabruslit,“ vysvětlil místostarosta městského obvodu Poruba Jan Dekický. Poslední srpnový den tedy bude Hlavní třída patřit večerní volné jízdě na in-line bruslích pro veřejnost. Už od 18:00 hodin se lidé mohou přijít podívat na zábavný program, samotné bruslení začne ve 20:30 hodin. Projíždět se po celé délce Hlavní třídy může veřejnost až do 22:00 hodin.

První zářijovou sobotu se v Porubě na Hlavní třídě setkají hvězdy silniční cyklistiky na 9. ročníku cyklistického závodu Memoriál Jana Veselého, jehož součástí je rovněž závod Českého poháru mužů COFIDIS CUP OSTRAVA 2012. „Závod byl pojmenován na počest Jana Veselého, šestadvacetinásobného mistra Československa, oceněného také titulem cyklista století,“ uvedl ředitel závodu Vítězslav Dostál. „Závodit se bude v kategoriích od nejmladších žáků a žákyň až po zkušené a kvalitní jezdce kategorie Elite a U 23, kteří musí zdolat 40 okruhů, tedy celkem 100 km hladkého závodu na silničním okruhu,“ doplnil Dostál.

Pro návštěvníky sobotního sportovního zápolení bude připraven doprovodný program.

Městský obvod Poruba upozorňuje motoristy, že z důvodu konání sportovních akcí bude od pátku 31. 8. 2012 od 20:00 hodin do soboty 1. 9. 2012 do 22:00 hodin Hlavní třída v úseku od ulice Francouzská po ulici 17. listopadu uzavřena. Autobusové linky budou po dobu uzávěry odkloněny.

 

Memoriál Jana Veselého – program