Rekonstrukce Svinovských mostů vstupuje do druhé etapy

Druhá etapa rekonstrukce Svinovských mostů odstartuje tuto neděli 5. srpna. Po necelých sedmi měsících mohou řidiči jezdit po opravené jižní části mostu z Poruby do centra. V opačném směru budou mosty uzavřeny.

Rekonstrukce Svinovských mostů vstupuje do druhé etapy

Dopravní změny se dotknou také porubského obvodu. Řidiče, najíždějící na Rudnou z ulice Nad Porubkou, čeká změna přednosti v jízdě. Ta se navrátí do původního stavu před rekonstrukcí mostů. Úpravou délky intervalů projde světelná signalizace na exponovaných křižovatkách, aby se podle počítačových modelací zachoval co nejplynulejší průjezd Porubou. Zkušebně budou rovněž vypnuty semafory na dosud dopravně přetížené křižovatce ulic Francouzská a Nad Porubkou. Na bezpečnost provozu budou ve vytypovaných lokalitách dohlížet  zástupci policie.

„Jsem rád, že se uzavírkou Svinovských mostů nenaplnily původní nepříznivé prognózy o možném kolapsu dopravy. Jak se ukázalo, řidiči pružně zareagovali na aktuální situaci a našli vhodné alternativní trasy, takže se průjezd naším obvodem prodloužil zhruba o deset minut,“ řekl starosta Lumír Palyza. „Věřím, že i v případě druhé etapy rekonstrukce mostů bude situace obdobná. Přesto bych chtěl v souvislosti s chystanými dopravními změnami požádat o maximální trpělivost a vzájemnou ohleduplnost, jako tomu bylo i při první etapě oprav,“ doplnil starosta.

 

Podrobné informace:

http://www.dpo.cz/aktuality/rekonstrukce-svinov-mosty.htm

http://www.ostrava.cz/cs/o-meste/tiskove-zpravy/organizace-dopravy-po-dobu-rekonstrukce-severnich-svinovskych-mostu